Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Η ΛΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ...

e>

Η ΛΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ!...

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν έρχεται από το παρελθόν αλλά από το μέλλον των κοινωνικών αγώνων....

όσο η πολιτική τους πλήττει τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας...

όσο το ΨΩΜΙ γίνεται πια ... δυσεύρετο για την κοινωνική πλειοψηφία

όταν η μόνη λύση που έχουν για να ξεφύγουν απ’την κρίση τους είναι να με ένταση της εκμετάλλευσης, με ασφυκτική λιτότητα, με κόψιμο των κοινωνικών κονδυλίων, με ακόμα πιο αντιδημοκρατικά μέτρα, με όξυνση των πολεμικών ανταγωνισμών και συγκρούσεων.Και αυτά σε συνδυασμό με την επίθεση της κυβέρνησης στην εργασία και τη δημιουργία ενός σύγχρονου «εργασιακού μεσαίωνα» καθώς ανεργία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, κατάργηση οχταώρου, λιτότητα, μισθοί καθηλωμένοι στα όρια της φτώχειας συνθέτουν ένα εφιαλτικό τοπίο για την εργαζόμενη πλειοψηφία.

όσο η ΠΑΙΔΕΙΑ διαμορφώνεται με βάση την αγορά

όταν παρακάμπτεται το άρθρο 16 και ο συσχετισμός που διαμόρφωσε το εκπαιδευτικό κίνημα ενάντια στην αναθεώρηση του για να αναγνωριστούν τα ΚΕΣ. Όταν έτσι καταργούνται εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα,απαξιώνονται τα πτυχία και η εργασιακή προοπτική του συνόλου των αποφοίτων, εισάγονται ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια,εντείνει την πολυδιάσπαση της νεολαίας και τον κατακερματισμό της εκπαίδευσης, οξύνει τους ταξικούς φραγμους, και η κατάρτιση γίνεται γενικό φαινόμενο αφού σε αυτήν στηρίζεται ολόκληρη η εκπαιδευτική διαδικασία.όταν καταργείται το δωρεάν σύγραμμα οδηγώντας έτσι στην εξατομίκευση των σπουδών και την ασάφεια της ύλης.

  • όσο η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τα δημοκρατικά δικαιώματα τίθενται υπό την επιτήρηση του κράτους και των τρομονόμων

όταν οι δόλοφονίες ανθρώπων απ’την αστυνομία έχουν πολλαπλασιαστεί, όταν δίνονται εκατομύρια για την αστυνομοκρατία και την καταστολή,για το αγριο χτύπημα κάθε φωνής αντίστασης, όταν καταργείται το άσυλο!

.....το Πολυτεχνείο θα βρίσκει πάντα τη θέση του στους κοινωνικούς αγώνες για τη ρήξη και την ανατροπή!....

για μια νέα όξυνση του φοιτιτικού κινήματος με συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις, που θα ανατρέψει τα αντί – εκπαιδευτικά μέτρα και όλη την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Που θα συγκρούεται με την κυβέρνηση και την πολιτική της, το ΠΑΣΟΚ που αποτελεί το δίδυμο πυλώνα της κυρίαρχης πολιτικής. Που απέναντι στον «ευρωμονόδρομο» θα προτάσσει τη ρήξη με την ΕΕ και τις κατευθύνσεις της, την απειθαρχία και απεμπλοκή από τις οδηγίες της στην εκπαίδευση. Που θα δημιουργεί τις δικές του μορφές οργάνωσης, αυτοτελείς και ανεξάρτητες από την κατεστημένη λογική των εκπροσώπων και των επιτελείων. Με κατεύθυνση συγκρότησης πανεκπαιδευτικού μετώπου, πολιτικού και κινηματικού συντονισμού με τους αγωνιζόμενους κλάδους της εκπαίδευσης. Με μέτωπο παιδείας – εργασίας για μία νικηφόρα αναμέτρηση με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής.

Γιατί δεν είναι μακριά το μεγαλοιώδες,μαχητικό και νικηφόρο φοιτητικό κίνημα , δεν είναι μακρια οι μαθητικές καταλήψεις, δεν είναι μακριά οι μαζίκες απέργιες των εργαζομένων, δεν είναι μακριά τα δυναμικά και διεκδικιτικά κινήματα που έχουν ξεσπάσει σε όλη την ευρώπη με αποκορύφωμα το φοιτητικό κίνημα τώρα στην Ιταλία!

Πάνω απ’ όλα δεν είναι μακριά μας ο Νοέμβρης του 73 και το εξεγερτικό του πνεύμα!!!

Όπως και τότε έτσι και τώρα δυο δρόμοι ανοίγονταν για τους εργαζόμενους και την νεολαία. Ο ένας μίλαγε στο όνομα του ρεαλισμού και των αρνητικών συσχετισμών και μετέθετε την σύγκρουση με την δικτατορία για όταν θα ωριμάσουν οι συνθήκες. Ο άλλος έβαζε μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματα, με στόχο την άμεση ανατροπή της χούντας. Και ήταν ο δεύτερος που γέννησε τον Νοέμβρη της εξέγερσης που σημαδεύει ακόμη και στις μέρες μας τις συνειδήσεις των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας. Σ’ αυτόν τον δρόμο πρέπει να συνεχίσει να πορεύεται το φοιτητικό κίνημα καθώς ο αγώνας διαρκείας ενάντια στην πολιτική αυτή δεν γνωρίζει αναβολές και πισωγυρίσματα. Μέχρι την τελική ήττα της αντεργατικής – αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής.

Η εξέγερση του Νοέμβρη δίδαξε πως στην ιστορία δεν χωρούν μονόδρομοι, πως η ιστορία δεν γράφεται από τους «πάνω» αλλά από την πραγματική κίνηση των χιλιάδων αγωνιζόμενων.Δίδαξε πως και το πιο βαθύ σκοτάδι διαλύεται όταν βρίσκουν έκφραση τα υπόγεια ρεύματα της αμφισβήτησης και της ανατροπής.Δείχνει το δρόμο για το πώς μπορεί σήμερα να ηττηθεί στην πράξη η «χούντα των μεταρρυθμιστών» του Καραμανλή που τσακίζει στην πράξη κάθε εργατικό και νεολαιίστικα ξέσπασμα.Με ανυποχώρητη αναμέτρηση διαρκείας, με αγώνες στα χέρια των ίδιων των αγωνιζόμενων.

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ...

Το φετινό Πολυτεχνείο θέλουμε και πρέπει να είναι κάτι πολύ παραπάνω ακόμη και από μία «αγωνιστική»επέτειο.Θα πρέπει να γίνει το Πολυτεχνείο των μαθητικών και φοιτητικών καταλήψεων, των απεργών δασκάλων, ένα Πόλυτεχνέιο που θα αγκαλιαστεί και θα αγκαλιάσει όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.Το εξεγερτικό μήνυμα του Νοέμβρη δεν χάθηκε, δεν ξεχάστηκε και δεν εξαργυρώθηκε αλλά ζει και εμπνέει τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας στο σήμερα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 ΣΤΟ ΑΜΦ.ΦΜ1....

οΚ.ΑΡ.Α.ΒΙ.-Ε.Α.Α.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: